Ai nevoie de o schimbare care sa-ti coloreze viata, sau dimpotriva, tocmai un eveniment mai recent iti impune sa te muti? In acest caz, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii seama inainte de a face acest pas.

 

Este indicat sa mentionam cateva detalii care sunt trecute cu vederea mai mereu, desi tocmai de acestea va depinde nivelul tau de satisfactie dupa ce te vei fi mutat sau vei incheia o tranzactie imobiliara.

In primul rand, indiferent de tipul tranzactiei pe care il vei face - inchiriere, cumparare sau vanzare de imobil - incearca sa fii flexibil si sa negociezi cu cel din fata ta. Daca inchiriezi sau cumperi, este in beneficiul tau sa obtii o reducere oricat de mica, mai ales ca economia ne obliga pe toti sa “taiem” cam din orice cheltuiala. Chiar daca nu vei reusi, vei sti ca ai incercat si nu vei regreta ulterior. Daca vinzi, o reducere insignifianta pentru buzunarul tau poate fi exact acel impuls pe care cumparatorii il asteapta, vei demonstra ca nu esti o persoana rigida, ci dimpotriva, iti doresti ca ambele parti sa fie multumite iar acest lucru ii va persuada si mai mult.

 

Incearca sa vezi minusurile unei proprietati inaintea avantajelor. Daca vinzi, compenseaza un minus precum locatia periferica printr-o mica investitie in design-ul apartamentului sau casei respective. Daca esti cel ce cumpara sau inchiriaza, incearca sa iti notezi minusurile proprietatilor vizitate si alege-o pe cea cu care iti va fi mai usor sa traiesti cel putin la inceput, pentru ca mutatul necesita timp, energie si bani pe care trebuie sa le rezervi cu intelepciune.

 

Cauta ajutor. Fie ca te vei muta singur sau cu familia, o mana de ajutor in plus nu strica niciodata. Si nu ne referim doar la mutatul bagajelor, ci si la gasirea unei proprietati sau alegerea acesteia. Fie ca este vorba de un prieten, o cunostinta sau un agent imobiliar, niste ochi in plus pot sa vada ceea ce ti-a scapat.


Si nu in ultimul rand, apeleaza la site-urile cu oferte imobiliare de pe internet. Acolo vei gasi cele mai diverse oferte, iti vei putea verifica bugetul si iti vei forma o idee in privinta raportului zona-aspect-pret cel mai bine. In plus, vei gasi aranjate in ordine intr-o lista anunturi in functie de oras si de cel ce a postat. Asadar vei gasi apartamente si garsoniere din Cluj, Bucuresti, Brasov dupa o simpla cautare prin filtre. De exemplu, ofertele imobiliare de vanzari apartamente 2 camere in Cluj au un mare succes actualmente, asa ca foloseste aceste informatii pentru a face cea mai buna afacere!

Informaţii în completare