Pe langa partea de creare a designului si a interfetei unui site, extrem de important este si serviciul de Search Engine Optimization, prin intermediul caruia este asigurata vizibilitatea in randul motoarelor de cautare. In Romania, 97% din utilizatorii de internet folosesc Google ca motor de cautare prestabilit. Datorita popularitatii lui si a concurentei puternice din partea site-urilor pentru intaietatea la afisarea in primele rezultate a search-ului Google, celebra companie americana a creat cateva facilitati pentru webdesigneri si pentru neinformaticieni pentru a-si indexa cat mai bine continutul textual si grafic al paginilor web.

In acest sens, de mare ajutor sunt programele Google Adwords dar si platforma Wordpress, cea mai populara platforma de blog din lume. Google Adwords este un serviciu de contorizare si analiza a cuvintelor cheie din orice domeniu. Astfel, in momentul in care in Adwords introduceti un cuvant cheie, acesta va afisa gradul de popularitate sau cat de des este interogat in bara de cautare a celebrului motor de cautare. Acesti indici ofera informatii importante pentru a stabili cuvintele cheie pe care sa le utilizati pentru indexarea de catre spyderii google a articolelor de pe site-ul dumneavoastra. Un cuvant cheie trebuie sa apara de maxim 2-3 ori, in mod natural, in orice postare sau articol al site-ului respectiv, altfel, o utilizare excesiva a cuvintelor cheie duce catre o declasare de catre Google in ordinea afisarilor la momentul interogarii.

Wordpres este o platforma extrem de populara in randul blogerilor. De asemenea, orice firma de webhosting ofera posibiliatea de a instala platforma Wordpress in backend-ul site-ului pentru a avea o interfata facila de utilizat pentru crearea si administrarea postarilor si nu numai. Wordpressul ofera un patch denumit “All In One SEO Pack” pentru ca orice utilizator, fie el webdesigner sau nu, sa poata stabili cuvinetele cheie, descirerea si meta-descrierea unei postari pentru a fi indexata de catre Google.

Informaţii în completare