Aceste site-uri de tip sablon depind de limbajele de programare utilizate in continutul site-ului, utilizate la diverse aplicatii si elemente de dedisgn create. Din aceasta cauza, partea de securitate este neglijata, bazele de date nu au acoperire si protectie si in aceeasi situatie sunt si scripturile si aplicatiile folosite, iar contul de hosting este exploatat din cauza vulnerabilitatilor la nivelul intregului sistem. Cu alte cuvinte, serverul care gazduieste astfel de site-uri este in pericol sa fie oricand infectat cu virusi. 

Indiferent de ce metode se utilizeaza pentru crearea site-urilor, masurile de securizare trebuie asigurate de catre furnizorul de hosting sau de webmaster, pentru cazul in care acesta a ales sa isi administeze singur site-ul si serverul dedicat-unmanaged. Scutirea de batai de cap cu un server managed este sigura, insa aspectul de securitate este adesea neglijat, de aceea trebuie sa amintim cum se pot proteja conturile de hosting de-o seama cu serverele dedicate. O metoda este scanarea periodica a serverului si a intregului cont de gazduire web pentru depista si imbunatati vulnerabilitatile eventual gasite. Un exemplu este si furnizorul: Claus Web.

Un datacenter in care serverele dedicate isi au un loc ideal si functioneaza perfect daca au conditii perfecte de mentenanta: racire constanta, sistem de depistare si eliminare a posibilelor incendii, sisteme de diminuare a socurilor fizice, paza permanenta si ventilatie. O alta conditie este securizarea transferurilor de fisiere prin SFTP sau oricare altul. De obicei firmele de hosting detin un astfel de modul de securizare atunci cand utilizeaza File Transfer Protocol. De fapt, orice modul este foarte bun atata timp cat detine vertificat de protectie SSH prin care se cripteaza informatiile trimise in scopul impiedicarii atacurilor cibernetice de a ajunge la interiorul sistemului. 

La nivel de routter, server si aplicatii web este bine sa existe firewall-uri care trebuie updatate periodic pentru  a tine la distanta virusii si tentativele de hacking cibernetic. Daca detineti un cont de hosting pe un server dedicat este bine sa verificati periodic sau furnizorul sa realizeze actualizarea periodica a modulelor de securitate. Orice soft sau script instalata pe server trebuie protejat, astfel ca, si in cazul unui cont de shared hosting paginile web trebuie securizate la fel de ferm ca si in cazul unor conturi dedicate cu mai multe site-uri de dimensiuni complexe. 

Un sfat foarte bun dat de catre specialisti este de a fi atenti de la cine cumparam sau luam aplicatii pentru un site. De obicei, toti dezvoltatorii isi publica pe site-ul oficial metode de a remedia probleme ce pot sa apara sau explica care ar putea fi cauzele blocajului unei aplicatii. Elementele de securitate care nu functioneaza sunt explicate si se ofera solutii in cazul acestor dezvoltatori. 

Informaţii în completare