De la inceputurile hostingului si mereu de fapt, vor exista elemente care sa starneasca controverse, probleme, sa aiba parte de mai bine, de performanta, de profesionalism, de eficienta cand vine vorba de acest domeniu de activitate. Si, negresit, un fapt real, vor exista rau-intentionati, hackeri, spammeri, care sa compromita elementele esentiale, care sa distruga site-uri si relatii cu clienti, castigate dupa eforturi si investitii mari de timp si de bani.

Cele mai importante masuri pe care o firma de hosting trebuie sa le puna in aplicare ar fi : prevenirea informatiilor malware, cum ar fi virusi, malware, troieni etc. care pot ataca lejer un server intreg sau, cu putin "noroc", un computer. Un provider care a luat masurile necesare de securitate v-a anticipa pericolele de acest fel, si va avea deja programe care sa contracareze infestarea deviceurilor. O alta masura ar fi ca datacenterul in care firma de hosting pe care ati ales-o si-a gazduit serverele, sa fie securizata complet: de fapt, securizarea ficica a echipamentului este la fel de importanta ca si cea pe partea de software. Tocmai pentru acest lucru, servere de tip SSD, de exemplu sunt tot mai cautate, implementat si cu costuri in scadere pentru ca ofera beneficii mult mai palpabile si proprii tehnologiei noi. Sediul centrului de date trebuie sa fie non-stop monitorizat, pazit si sa detina masuri de prevenire a incendiilor, de un sistem performant de racire si de solutii de alimentare, plus backup-uri la toate aceste proprietati in cazul unor calamitati, probleme sau alte intamplari neprevazute cu efect negativ asupra spatiului, dispozitivelor si a intregii cantitati de informatii pe care o stocheaza. Pe langa acestea, sistemul Firewall ar trebui sa fie mereu updatat, activat, plasat la nivelul routerelor, aplicatiilor web si al serverelor, in parte, pentru a feri sistemul de intrusii din mediul online.

Alte aspecte esentiale care sunt un "must" pentru un cont de hosting, un server un intreg sistem de servicii pentru site-uri web, sunt reprezentate de posibilitatea de transfer a unor fisiere intr-o maniere sigura. Aproape toate companiile de gazduire web si irnegistrare domenii ofer serviciul FTP (File Transfer Protocol) pentru transferul fisierelor de diferite tipuri si care trebui sa contina elemente de securitate si un SSH limitat la accesul titularului contului si al celor din echipa de hosting.

Orice tipuri de intrusi pe serverele de hosting nu au voie sa patrunda in sistem din cauza neglijentei sau a neatentiei. Un site sau domeniu web care se bucura de servicii de calitate ale unui furnizor, trebuie sa fie asigurat ca nu va avea probleme de downtime, de infractori online sau alti rau-intentionati care sa ii corupa site-ul si care sa declanseze ruperea relatiei cu clientii, pierderea lor si moartea afacerii sale.

 

Informaţii în completare