Atunci cand faci parte dintr-o familie numeroasa, pregatirea meselor poate deveni o problema, caci trebuie sa satisfaci gusturile tuturor. Tu parca ai manca un pui la cuptor, cei mici vor nuggets din piept de pui, iar tati ar incerca niste carnati. Grea decizie, dar pentru ca tu esti bucatarul iscusit, trebuie sa iei o decizie care sa multumeasca pe toata lumea.

De cele mai multe ori pustii iau micul dejun pe drumul spre scoala, iar voi va treziti cu mult inaintea lor pentru a le pregati pachetelul si nu apucati sa mancati impreuna. Pranzul este deseori servit la scoala de catre cei mici si la birou de catre voi, cina ramanand singurul moment cand toata lumea se strange in jurul mesei. In societatea de astazi, care este tot timpul in miscare si evoluare, masa de seara a devenit momentul prielnic pentru membrii familiei sa se stranga laolalta si sa isi povesteasca intamplarile de peste zi. Asa ca aceasta este ocazia potrivita sa pregatesti ceva bun, pe placul tuturor.

Cheama-ti micile ajutoare in bucatarie si apucati-va de treaba. Este foarte important pentru o familie ca toti membrii ei sa se implice atunci cand vine vorba de pregatirea mesei, cu atat mai mult cu cat in restul timpului fiecare are propriile treburi de facut: ba o tema, ba un mail de raspuns. Daca nu obisnuiti sa gatiti impreuna, poate ca ar fi un moment bun sa testati cum v-ati descurca in echipa. Puteti sa va impartiti in doua tabere, iar una dintre echipe sa se ocupe de prepararea primului fel de mancare sau a aperitivului, in timp ce celeilalte ii revine de gatit felul principal. Desertul vine bonus din partea lui mami care a avut grija dinainte sa pregateasca ceva bun. Cei mici, indiferent de varsta pe care o au, trebuie implicati in mai toate activitatile casnice, astfel vor simti ca si ei contribuie cu ceva la bunastarea intregii familii.

Acum ca ati stabilit taberele si ce veti pregati, puteti sa va apucati de treaba. Prima echipa, cea responsabila de aperitive, are la dispozitie salamul de Sibiu, preferatul intregii familii, si legume proaspete. Cea de-a doua echipa, responsabila de felul principal pe mancare, are la dispozitie Puiul Familist pentru a pregati o cina savuroasa si delicioasa. Nu trebuie sa fie un concurs intre voi, dar putina competitie nu strica. Rezultatul final va fi cu siguranta unul de care va veti bucura cu totii si pe care il veti savura printre povesti si zambete.

Informaţii în completare