Este un lucru destul de cunoscut ca la scoala, fiecare copil este detinatorul unui calculator proporiu sau al unui laptop Euro 200 propriu. Dacă acest lucru este adevărat, profesorii pot cere elevilor să folosească laptopul în clasă pentru sarcini specifice mediului educational. Desigur, in functie de fiecare scoala si de posibilitatile financiare ale fiecarei familii, pot exista scoli in care foarte putini copii sunt posesorii unui calculator sau ai unui laptop Euro 200. Trebuie, insa, sa va puneti o intrebare de baza inainte de a lua decizia:

 Este, intr-adevar, necesar un laptop Euro 200 pentru un elev?

laptop-euro-200-lenovo

 Exista un numar limitat de elevi care au cu siguranta nevoie de un laptop personal care sa fie folosit la scoala. Acesti elevi au dificultati cu scrisul din cauza unei probleme numita disgrafie sau scriu foarte lent atunci cand li se preda la o materie. Acestia beneficiază de a învăta cum să folosească un laptop Euro 200, mai ales în cazul în care primesc instruire adecvată privind toate programele IT educationale. Acestia ar trebui să poată tasta suficient de rapid pentru a tine pasul cu ceilalti care isi iau notitele in scris (aproximativ 20-25 cuvinte / minut fiind un ritm foarte rapid).

De asemenea, acestia nu trebuie sa se lase distrasi de a avea un calculator in detrimentul studiului si al notitelor pe care trebuie sa si le ia pe parcursul fiecarei ore de predare. Ei vor deveni astfel obisnuiti cu operarea unui laptop Euro 200 si se isi vor dezvolta mai rapid abilitati pentru IT si domeniile conexe.

Elevii pot beneficia intotdeauna de un laptop, si nu doar pentru performantel academice. Acesti detinatori de laptop-uri vor deveni mult mai organizati si mai responsabili tocmai datorita modului in care materia este organizata si distribuia in interiorul unui computer. In plus, vor incepe sa tasteze din ce in ce mai repede si cu greseli foarte mici; lucru care ii va ajuta foarte mult pe viitor, mai ales in gasirea unui job.

Cu timpul, daca sunt supravegheati indeaproape, acestia vor folosi mai putin laptopul Euro 200 in scopul distractie (jocuri, filme..etc), ci mai mult pentru documentare si informare adecvata.

Desigur exista si riscul ca acestia sa fie acaparati mai mult de distractiile consumatoare de timp de pe calculator ( in special jocuri) si sa isi neglijeze studiile. Acest risc este si mai ridicat daca scoala la care invata copilul oferă acces wireless nesupravegheat la internet! (Nu numai ca isi vor pierde timpul cu jocuri pe internet, dar pot intra si pe site-uri foarte daunatoare atat computerului cat si psihicului elevului).

Exista si cazuri de elevi carora le este mai bine fara a fi detinatorii unui laptop. Acestia, pur si simplu, nu se pot adapta la nevoile detinerii unui laptop si de aici deriva o multitudine de probleme. De exemplu, ei pierd dosarele cu notitele salvate, uita parole, conexiuni, sau strica frecvent ceva din interiorul laptop-ului Euro 200. Acestia nu sunt capabili să aibă grijă de computerul lor, deci este întotdeauna nevoie de reparatii.Ei nu isi amintesc sa aibe bateria incarcata pentru ca laptop=ul sa functioneze fara prbleme in timpul orelor si nici nu isi aduc aminte sa aibe la ei intotdeauna cablul de alimentare.

Pentru acesti elevi, un laptop devine o distragere a atentiei, iar consecinta este ca ei vor invata mai putin in clasa si acasa avand un laptop, decat in cazul in care nu il aveau.

 Decizia de a cumpara un laptop Euro 200 nu este una usoara. Ar putea fi o idee buna sa se dicute cu profesorul elevului inainte de a lua decizia. De asemenea, sa nu uitati ca este mult mai greu sa ii monitorizezi activitatea pe internet, atunci cand acesta are un laptop. O solutie in cest caz ar fi "clasicul" calculator desktop al familiei.

Informaţii în completare