Chiar dacă greu de crezut proprietarii apartamentelor de închiriat, nu iși doresc să obțină un preț cât mai ridicat ci să aibă parte de chiriași serioși. Cel mai potrivit moment pentru a renegocia tariful lunar pentru chirie Cluj este sezonul rece. Sectorul imobiliar trece printr-o perioadă de stagnare pe parcursul anotimpului rece.

Cea mai cerere de chirii este la începutul anului universitar, în septembrie și octombrie, astfel că indiferent că ești un chiriaș longeviv sau te muți în alt imobil în fiecare an, sezonul rece este cel mai prielnic moment pentru a renegocia contractul de închiriere.

Iată câteva sfaturi utile pentru renegocia chiria lunară:

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să studiați piața. Prin studiul pieței înainte de a stabili întâlnirea cu proprietarul veți fi foarte bine informat asupra tarifelor care se practică în perioada respectivă în zonele în care locuiți.

În ultimii ani chiriile au cunoscut o ușoară scădere odata cu criza, dar este bine să știți exact care sunt intervalele în care se încadrează prețurile în prezent pentru a-i propune proprietarului un preț cât mai aproape de realitatea pieței. Trebuie să vă interesați și asupra prețurilor din celelalte zone ale orașului pentru a avea termen de comparație.
Dacă doriți puteți face o listă pe care să o prezentați proprietarului ca fiind principalul argument adus în renegocierea tarifului de închiriere.

Există o mulțime de alte apartamente de închiriat pe piața imobiliară iar proprietarul dumneavoastră este conștient că poate pierde dacă nu este dispus să negocieze.

Un atuu important în procesul de negociere este să dovediți că sunteți un chiriaș de încredere. Chiar dacă proprietarii iși doresc câștiguri substanțiale, acesta nu este cel mai important factor ci faptul că iși doresc o persoană de încredere. Proprietarii încredințează chiriașului bunurile lor de valoare din apartament.
Plata la timp a tuturor cheltuielilor, faptul ca a-ți avut grijă de apartament sunt lucruri care contează pentru proprietar și lucruri care dovedesc că sunteți un chiriaș de încredere.

Este important să îl respectați pe proprietar, este una dintre condițiile care sunt obligatorii într-o negociere. Oricare ar fi cerințele tale este important tonul pe care îl ai și modalitatea de abordare.

 

 

Informaţii în completare