Marile centre universitare din țară au numeroase oferte pe piață ideale pentru studenți. Depinde desigur de bugetul fiecăruia, care sunt condițiile și zonele pentru care optează. Cea mai ieftină variantă pentru studenți, este o cameră într-un apartament.

Cea mai modestă sumă pentru chirii Cluj este de 150 de Euro. Cu această sumă nu aveți prea multe variante disponibile. Nu există pe piața imobiliară decât câteva garsoniere la acest preț asta în cazul în care aveți norocul să le gasiți la timp.

Astfel cea mai ieftină variantă râmâne tot o cameră proprie într-un apartament.

Iată cum stă situația apartamentelor de închiriat în marile centre universitare:

Capitala țării vine cu ofertă de 150 de Euro pentru un imobil de 18 metri pătrați, utilat și mobilat fiind situat în Drumul Taberei. La un preț mai mic de 100 de Euro studenții din capitală pot opta pentru o cameră în zona Tineretului. Cartierele preum Giulești, Berceni sau Pantelimon au oferte mai mici pentru cei care sunt interesați, până în 100 de Euro.

În partea de vest a țării, Timișoara pune la bătaie o garsonieră confort 3 la un preț lunar de 120 de Euro. Garsoniera nu are mai mult de 18 metri pătrați. Zona Blascovici scoate pe piața imobiliară garsoniere de 34 de metri pătrați complet utilate și mobilate la un preț lunar de 150 de Euro.

Iași oferă studenților apartament cu o cameră ,construcție veche la un preț lunar de 130 de Euro. Suprafața imobilului este de 42 de metri pătrați, spațiul de închiriat fiind complet utilat și mobilat. Zonele în care puteți găsi astfel de apartamente de închiriat sunt Alexandru cel Bun și Păcurari.

În Brașov, un imobil monocameral se închiriază cu 140 de Euro pe lună având o suprafață utilă de 35 de metri pătrați. Centrul este cel care dictează prețurile, o garsonieră de închiriat de 28 de metri pătrați ajunge la 150 de Euro pe lună.

Centrul Transilvaniei, Cluj Napoca zona în care chiriile sunt cele mai mici, este Florești, o comună situată la 5 km de centrul orașului. Aici găsiți apartamente de închiriat la cele mai mici prețuri. Astfel ca, o garsonieră Cluj de 32 de mp, utilată și mobilată nu depășeste 120 de Euro. Avantajul în această zonă este dat de prețul mici al chiriilor la apartamente cu 2 camere care nu depășește 150 de Euro. Apartamentele au o suprafață utilă de 50 de mp și sunt complet mobilate și utilate.

Pe litoral prețurile lunare plătite pentru chirii sunt destul de mari. În Constanța o garsonieră de 12 mp în construcție veche dar complet utilată și mobilată are un preț pe lună de 125 de Euro. Pentru cei care sunt interesați există apartamente în Constanța la un preț bun în Campus dar confortul este doar de nivelul 3.

 

 

Informaţii în completare